ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Împărtășim cunoștințele noastre spunând lucrurilor pe nume.

Am adunat și am răspuns la cele mai frecvente întrebări care vă preocupă.

Nu ezitați să întrebați orice vă doriți să aflați.

Ce condiții ar trebui să asigur în zona vaginală pentru a mă menține sănătoasă?

De la apariția primei menstruații până la sfârșitul ultimei menstruații, în zona vaginului predomină condițiile specifice care asigură fiziologia zonei. Aceste condiții sunt:

 1. prezența unei flore normale cu microorganisme dominante lactobacilii, care reprezintă prima linie de apărare a zonei și împiedică dezvoltarea microorganismelor patogene,
 2. producția de glicogen din mucoasa vaginală, care este nutrientul pentru supraviețuirea și menținerea lactobacililor,
 3. eliberarea de acid lactic de către lactobacili ca urmare a metabolizării glicogenului pe care îl consumă și crearea unui mediu acid, plăcut florei acidofile normale, cu valori ale pH-ului vaginal de 3,5 - 4,5.
 4. umiditatea mucoasei vaginale

Odată cu prezența acestor condiții, predomină un echilibru care protejează femeile de toate vârstele de posibila apariție a infecțiilor sau a disconfortului în zona mai deschisă.

De ce ar trebui să folosesc zilnic produse de curățare special concepute pentru zona sensibilă? De la ce vârstă ar trebui să folosesc produse speciale?

Zona intimă (organele genitale externe) este o parte deosebit de vulnerabilă a corpului feminin. Ea este formată din diferite țesuturi (piele, mucoase) cu nevoi diferite, care se confruntă zilnic cu factori care tind să perturbe echilibrul zonei (secreții, urină, lenjerie sintetică, absorbante, lenjerie parfumată, costume de baie, colanți etc.). Din aceste motive, se impune adoptarea și respectarea unor măsuri de îngrijire și igienă zilnică. Nu se recomandă curățarea folosind doar apă, deoarece secrețiile care pot fi un mijloc de creștere a microorganismelor patogene nu sunt eliminate în mod eficient. În același timp, pH-ul apei perturbă pH-ul în mod normal acid al pielii și al mucoaselor din zonă, creând o senzație de uscat, favorizând astfel apariția tulburărilor. De asemenea, nu este recomandată utilizarea de produse de curățare pentru restul corpului sau pentru păr (băi cu spumă, șampoane) din cauza agenților de curățare puternici, săpunurilor, culorilor și parfumurilor pe care le conțin în principal.

Special concepute pentru zona sensibilă, produsele de curățare fără săpun și agenți de curățare puternici, respectă fiziologia fiecărui țesut în parte, fără să usuce și să modifice pH-ul său acid. În același timp, absența coloranților și a parfumurilor artificiale reduce probabilitatea apariției iritațiilor și a alergiilor. Compozițiile lor îmbunătățite cu ingrediente cu protecție antimicrobiană naturală sporesc protecția locală și îngrijirea zonei.

Produse de igienă zilnică special concepute:

 • nu trebuie să conțină: săpun sau detergenți puternici, antiseptice, coloranți și parfumuri artificiale.
 • trebuie să ofere: curățare delicată cu ajutorul unor agenți de curățare blânzi, pH acid, ingrediente cu proprietăți hipoalergenice și mod de acțiune natural care sporesc protecția antimicrobiană naturală a zonei, îngrijind-o în același timp.

Utilizarea unor produse de curățare special concepute trebuie adoptată de la o vârstă foarte fragedă (chiar și la scurt timp după naștere) prin alegerea produsului potrivit pentru fiecare vârstă.

Ce este vaginita?

Vaginita se caracterizează prin inflamarea mucoasei vaginale, adică a mucoasei care acoperă suprafața interioară a vaginului

Care sunt simptomele vaginitei?

Principalele simptome ale vaginitei, indiferent de etiologia acesteia, sunt prezența pruritului (mâncărimi), iritații, arsuri și secreții excesive de o textură, miros și culoare diferite de cele normale. Adesea pot coexista dureri în timpul actului sexual și al urinării.

Care sunt cele mai frecvente cauze ale vaginitei?

Cele mai frecvente cauze ale vaginitei sunt bacteriile și micozele și pot fi adesea cauzate de lipsa de estrogen sau de alergii (de exemplu, de la utilizarea prezervativelor sau a altor produse intravaginale). Cu toate acestea, nu este neobișnuit ca inflamația să apară, dar fără a se găsi o cauză specifică. Aceste cazuri sunt caracterizate drept vaginită nespecifică și sunt de obicei atribuite unui dezechilibru hormonal (frecvent în timpul sarcinii).  

Cum știu dacă am vaginită bacteriană?

VAGINOZINOZA BACTERIANĂ este cea mai frecventă vaginită. Simptomele care predomină de obicei sunt pruritul (mâncărime), iritația, arsura și apariția unor secreții excesive de textură subțire, cu miros puternic (de pește) care se poate intensifica după actul sexual sau menstruație și are o culoare cenușie.

Cu toate acestea, este necesară o atenție deosebită, deoarece există boli cu transmitere sexuală cauzate de bacterii, cum ar fi infecția vaginală cu trichomonas.

În orice caz, diagnosticul și tratamentul corect și sigur se realizează doar prin intermediul medicului ginecolog, după o serie de teste de diagnostic (colposcopie, cultură de secreții vaginale etc.), o practică pe care este recomandat să o urmați de fiecare dată când observați modificări în zona intimă

Cum știu dacă am vaginită fungică?

Vaginita fungică este a doua cea mai frecventă vaginită. Nu este o boală cu transmitere sexuală și nu poate fi transmisă, deoarece ciupercile fac parte din flora normală a vaginului, unde rămân normale în populații reduse. Cauzele comune ale creșterii lor excesive care pot duce la vaginită sunt condițiile care duc la scăderea lactobacililor din vagin și la predominanța altor microorganisme în zonă (de exemplu, după administrarea de antibiotice din orice motiv, utilizarea unor soluții vaginale antiseptice puternice și necorespunzătoare etc.).

Simptomele care predomină de obicei sunt pruritul intens (mâncărime), iritația, arsura și apariția unor secreții excesive de textură vâscoasă și culoare albă caracterizate ca leucoree, fără prezența unui miros neplăcut caracteristic.

În orice caz, diagnosticul și tratamentul corect și sigur se realizează doar prin intermediul medicului ginecolog, după o serie de teste de diagnostic (colposcopie, cultură de secreții vaginale etc.), o practică pe care este recomandat să o urmați de fiecare dată când observați modificări în zona intimă. .

Cum pot ameliora simptomele vaginitei?

În funcție de simptomele care vă privesc există opțiuni de produse care vă pot ameliora. Cu toate acestea, ameliorarea completă a cauzei inflamației nu poate fi obținută fără a diagnostica mai întâi și fără a primi un tratament adecvat din partea ginecologului dumneavoastră..

În cazul etiologiei bacteriene a vaginitei puteți combina (schema pentru vaginita bacteriană)

În cazul etiologiei micotice a vaginitei puteți combina (schema pentru vaginita fungică)

În cazul etiologiei nespecifice a vaginitei puteți combina ((schema pentru vaginita atipică)

Cum pot preveni apariția unei vaginite?

Apariția unei vaginite poate fi prevenită dacă se menține flora normală a zonei, cu predominanța lactobacililor, mediul acid al vaginului (pH 3,5-4,5) în prezența acidului lactic și umiditatea necesară țesuturilor. Asigurarea acestor factori previne apariția infecțiilor. În cazul în care prezența lor este perturbată, opțiunile de produse adecvate, cum ar fi probioticele, regulatorii de pH vaginal siprodusele hidratante, pot contribui la restabilirea și menținerea acestora și la prevenirea infecțiilor.

Opțional, puteți combina (schemă pentru prevenirea vaginitei și întărirea echilibrului natural)

Sfaturi:

 • Puteți adopta consumul zilnic de probiotice pe cale orală prin suplimente speciale cu lactobacili pentru a întări ușor și natural flora vaginală
 • Puteți folosi zilnic soluții speciale de curățare a zonei sensibile cu compoziție îmbunătățită pentru protecția împotriva microorganismelor.

Fac adesea vaginită la scurt timp după menstruație. De ce mi se întâmplă acest lucru? Ce pot să fac?

Trecerea la vârsta reproductivă este marcată de apariția periodică a unor sângerări care durează câteva zile și care apar de obicei la fiecare 24-28 de zile. Prezența sângelui în zona vaginală - deși este normală- poate duce la tulburări minore în mediul vaginal, afectând pH-ul vaginal și prezența lactobacililor, deoarece sângele are un pH neutru. Acest efect, combinat cu faptul că sângele este un mediu nutritiv excelent pentru ciupercile prezente în mod normal în vagin, duce adesea la incapacitatea organismului de a controla creșterea excesivă a fungilor care, în cele din urmă, provoacă inflamații în zonă.

Consolidarea mecanismului normal de eliminare a reziduurilor de sângerare și restabilirea imediată a pH-ului vaginal la valorile sale acide normale poate reduce apariția vaginitei după încheierea menstruației.

Cu titlu orientativ puteți combina (schema pentru prevenirea vaginitei și îmbunătățirea echilibrului natural după menstruație)

Sfaturi:

 • Preferați utilizarea unui protej-slip cu un înveliș din bumbac pe care îl schimbați regulat în raport cu tampoanele
 • Puteți folosi zilnic lichide de curățare speciale pentru zona sensibilă, cu o compoziție îmbunătățită pentru protecția împotriva microorganismelor.
 • You can adopt the daily intake of probiotics by mouth through special supplements with lactobacilli to easily and naturally strengthen the flora of the vagina

Am deseori recidive de vaginită din cauza unor micoze. De ce mi se întâmplă acest lucru? Ce pot să fac?

Fungii, deși sunt coloniști naturali ai vaginului, duc foarte des la infecții și există motive specifice care scad probabilitatea reducerii și ameliorării cu succes a manifestărilor de vaginită. Ca urmare, reapariția simptomelor vaginitei micotice este adesea înregistrată foarte curând de la episodul anterior, ceea ce se caracterizează ca fiind o recidivă. Principalele motive sunt dezvoltarea rezistenței la medicamentele obișnuite, diagnosticul incomplet, autodiagnosticul, nerespectarea regimurilor de tratament etc.

În orice caz, diagnosticul și tratamentul corect se realizează doar prin intermediul medicului ginecolog, după o serie de teste de diagnostic (colposcopie, cultura lichidului vaginal, identificarea tulpinilor responsabile, selectarea activului eficient de fiecare dată etc.), practică pe care se recomandă să o urmați ori de câte ori observați modificări în zona mai largă.

Respectarea cu strictețe a schemelor terapeutice și adoptarea unor tactici care îmbunătățesc în mod direct echilibrul și apărarea locală a zonei reprezintă mijloacele de a reduce cu succes recidivele.

În mod orientativ puteți combina (schema de prevenire a vaginitei și de întărire a echilibrului natural)

Sfaturi:

 • alegeți lenjeria intimă din bumbac și limitați utilizarea lenjeriei sintetice strâmte
 • evitați utilizarea zilnică a protej-slipurilor
 • schimbați-vă imediat costumul de baie și nu vă așezați direct pe nisipul mării
 • evitați, în general, hainele strâmte și tot ceea ce poate crește semnificativ umiditatea și temperatura din zonă
 • folosiți zilnic lichide de curățare speciale pentru zona sensibilă, cu o compoziție îmbunătățită pentru protecția împotriva micozelor.

Când pot face o spălătură vaginală?

Clătirea și curățarea mucoasei vaginale cu ajutorul unor dispozitive speciale se poate face ori de câte ori aveți nevoie să scăpați de secrețiile și mirosurile supărătoare, să ameliorați simptome precum mâncărimea și senzația de arsură sau doriți să sporiți senzația de confort și întinerire a zonei.

De ce este benefică spălarea vaginală? De ce să evitați soluțiile preparate în casă? De ce să evitați soluțiile antiseptice pentru spălarea vaginală?

Aplicarea spălăturilor vaginale este benefică (atunci când sunt îndeplinite condițiile de utilizare), deoarece acestea sporesc și accelerează capacitatea vaginului de a se autocurăța, eliberându-l de reziduurile de sângerare, de secrețiile normale sau anormale, ameliorând în același timp disconfortul precum mâncărimi, iritații, arsuri sau mirosuri neplăcute.

Atunci când aplicarea lor precede aplicarea altor preparate intravaginale, ele maximizează eficiența acțiunii acestora, contribuind substanțial la gestionarea terapeutică de succes a stărilor patologice.

Aplicarea intravaginală a soluțiilor preparate în casă este de preferat să fie evitată în principal din cauza conținutului variabil al compoziției lor, precum și a dispozitivelor nespecifice utilizate în mod obișnuit, care favorizează leziunile, transmiterea microorganismelor patogene la nivelul colului uterin și al uterului și posibilitatea de reinfectare.

Respectiv, atunci când nu există o etiologie specifică, trebuie evitați agenții antiseptici puternici, care afectează negativ flora normală și integritatea mucoasei vaginale.

Cât de des pot face o spălătură vaginală?

Frecvența dușurilor vaginale depinde de motivul utilizării lor.

În condiții normale, în care aplicarea dușurilor vaginale are ca scop menținerea igienei și a confortului zonei, se recomandă repetarea aplicației nu mai des de o dată la 3 zile.

Atunci când există motive speciale, de exemplu, eliminarea sângerărilor, leucoreea sau ameliorarea iritațiilor, aplicarea poate fi repetată o dată pe zi timp de 2 până la 3 zile consecutive sau în funcție de recomandarea medicului curant.

De ce nu ar trebui să folosesc același duș vaginal de mai multe ori?

Dușurile vaginale trebuie efectuate în condiții de igienă maximă, pentru a nu crește probabilitatea de dezechilibru vaginal, care poate duce la infecții grave. Mai ales în cazurile în care spălătura vaginală este efectuată pentru ameliorarea simptomelor unei vaginite, utilizarea repetată a aceluiași dispozitiv poate duce la o reinfecție din cauza contaminării dispozitivului sau a soluției.

În ce cazuri nu sunt recomandate dușurile vaginale?

Dușurile vaginale nu sunt recomandate în cazurile în care nu există raporturi sexuale finalizate sau în timpul sarcinii. Excepție fac cazurile în care există o recomandare a medicului ginecolog.

Ce sunt probioticele?

Probioticele sunt microorganisme vii care nu provoacă boli în organismul uman și care contribuie în multe feluri la asigurarea sănătății acestuia, de exemplu, inhibând creșterea altor microorganisme patogene, contribuind la digestia în alimente etc.

De ce sunt considerate necesare mai ales în cazul infecțiilor vaginale sau de altă natură?

În mod normal, în majoritatea cavităților corpului uman, precum și în piele, există o floră, adică microorganisme care de-a lungul anilor au reușit să coexiste armonios cu oamenii și să dezvolte o relație de reciprocitate cu aceștia (microorganismele găsesc un teren propice pentru a supraviețui și, în același timp, întăresc prima linie de apărare a corpului uman). În cazul în care există o perturbare a florei normale, de exemplu, în urma administrării de antibiotice, atunci este ușor să se ofere microorganismelor patogene posibilitatea de a se dezvolta și de a provoca infecții. Restabilirea cât mai rapidă a florei normale cu ajutorul preparatelor probiotice contribuie la reducerea eficientă a microorganismelor patogene și la inhibarea creșterii altora noi.

De ce ar trebui să prefer probioticele special concepute pentru flora vaginală?

Flora normală care poate coloniza diferite cavități ale corpului variază semnificativ de la un punct la altul, în funcție de vârsta persoanei, de obiceiurile sale alimentare, de stilul său de viață etc. Pentru cavitatea vaginală, microorganismele care s-au impus de-a lungul anilor și lactobacilii contribuie semnificativ la menținerea echilibrului zonei. Acest tip de bacterii trebuie să domine de fiecare dată, mai ales în timpul vârstei reproductive a femeii, pentru a menține mediul acid din zonă. În cazul în care populația de lactobacili este perturbată, crește posibilitatea apariției unor stări patologice. Preparatele probiotice care acționează eficient pentru a revigora și restabili flora vaginală sunt cele care conțin o cantitate mare de lactobacili - tipul de bacterii care predomină în mod normal în vagin și care formează mediul acid dorit și pH-ul fluidului vaginal.

De ce ar trebui să prefer tulpinile probiotice sub formă de semințe?

Există tulpini bacteriene utilizate ca probiotice care, prin natura lor, au capacitatea de a lua două forme în funcție de condițiile predominante:

-forma de sămânță, o formă rezistentă care conservă microorganismul atunci când condițiile de mediu îi pun în pericol viabilitatea,,

-forma germinativă, care permite microorganismului să crească și să se înmulțească atunci când condițiile sunt favorabile.

Alegerea preparatelor probiotice oferite de tulpinile lor bacteriene sub formă de sămânță asigură faptul că microorganismul ajunge viu la țesutul țintă dorit, în ciuda tuturor prelucrărilor la care a fost supus în timpul etapelor de producție, ambalare, depozitare și transport. Astfel se obține o eficiență maximă a utilizării lor.

De ce există mici diferențe de culoare între supozitoarele vaginale Eva Intima Biolact?

Deoarece eva intima biolact ovule conține populații de lactobacili vii sub formă de semințe, pot exista mici modificări ale culorii supozitorului (de la albicios la gri-bej deschis), ceea ce este considerat normal, deoarece depinde de materialele de cultură utilizate de fiecare dată pentru creșterea acestor bacterii.

Cât de des pot aplica probioticele în zona vaginală?

Aplicarea supozitoarelor vaginale este benefică ori de câte ori alegeți să o faceți, fără nicio restricție în ceea ce privește frecvența de utilizare. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de refacerea florei după infecții, este nevoie de cel puțin 8 zile pentru ca o populație puternică și completă de lactobacili să se refacă în zonă.

De ce este important să obținem cantități semnificative de acid lactic în vagin la orice vârstă?

Acidul lactic este factorul care modelează mediul acid din vagin.

În timpul vârstei reproductive este eliberat de bacteriile lactice din flora vaginală normală, după metabolizarea glicogenului pe care îl folosesc ca hrană. Mediul vaginal acid este plăcut și favorizează acțiunea lactobacililor, limitând în același timp creșterea altor microorganisme patogene.

Cu toate acestea, dincolo de vârsta reproductivă, cum ar fi în timpul menopauzei, menținerea condițiilor acide în vagin poate fi un mijloc de prevenire a infecțiilor. În această etapă a vieții unei femei, regulatorii de pH vaginal care furnizează acid lactic gata preparat și formează direct aciditatea necesară în vagin pot fi de ajutor imediat.

Zona vaginului meu prezintă o mâncărime intensă, iritație și o senzație de arsură. Ce se poate întâmpla?

Pruritul (mâncărimea), iritația și senzația de arsură sunt manifestări clinice care pot fi observate în afecțiuni de etiologie diferită în zona intimă. Ele sunt observate de obicei în cazurile de infecții de diferite etiologii care coexistă acolo cu secreții vaginale crescute cu sau fără miros. Prezența acestor simptome fără prezența hipersecreției se poate datora apariției uscăciunii vaginale.

În orice caz, diagnosticul și tratamentul corect și sigur se realizează doar prin intermediul medicului ginecolog, după o serie de teste de diagnostic (colposcopie, cultură de secreții vaginale etc.), practică pe care este recomandat să o urmați de fiecare dată când observați modificări în zona mai amplă.

Zona organelor mele genitale externe prezintă o mâncărime intensă, iritație și senzație de arsură. Ce poate fi? Cum pot fi ameliorate?

Organele genitale externe sunt zona cea mai expusă a sistemului nostru genital..

Există mulți factori în viața noastră de zi cu zi care pot perturba echilibrul zonei care poate fi anormală, cum ar fi utilizarea unor produse de igienă nepotrivite, lenjerie sintetică, protej-slipuri parfumate, costume de baie, transpirație abundentă, temperatură ridicată. În plus, apariția acestor simptome ca urmare a unor infecții, cum ar fi creșterea excesivă a unor micoze, nu ar trebui să fie considerată improbabilă.

În orice caz, diagnosticul și tratamentul corect și sigur se realizează doar prin intermediul medicului ginecolog, după o serie de teste de diagnosticare, o practică pe care este indicat să o urmați de fiecare dată când observați modificări în zona intimă.

Ameliorarea acestor simptome, indiferent de cauza apariției lor, se poate realiza prin intermediul Eva Intima Medival, care este o cremă antipruriginoasă cu un mod de acțiune natural, special concepută pentru ameliorarea afecțiunilor din zona organelor genitale externe. Diagnosticarea și tratarea cauzei acestor simptome este crucială pentru ameliorarea definitivă a acestor simptome. .

Ce este deshidratarea vaginală și atrofia vulvovaginală? Care sunt cele mai frecvente cauze ale apariției fenomenelor de uscare a zonei vaginale și atrofie vaginală?

Deshidratarea vaginală este o consecință a lipsei de umiditate necesară în mucoasa vaginală. Cele mai frecvente cauze ale apariției sunt scăderea estrogenului din cauza vârstei, alăptarea, utilizarea lichidelor de curățare care conțin agenți puternici de curățare sau antiseptici, fumatul, diabetul etc. Simptomele deshidratării vaginale sunt mâncărimile, arsurile, iritațiile fără prezența hipersecreției și apariția dificultăților și a durerilor în timpul actului sexual.

Atrofia vaginală este o consecință și o continuare a deshidratării vaginale. Intensitatea simptomelor este mai mare în timp ce suprafața epiteliului vaginal este atât de fragilă încât se lezează foarte ușor, ducând la sângerări.

Cum pot ameliora simptomele de deshidratare vaginală și atrofie vaginală fără a utiliza hormoni?

Ameliorarea simptomelor de atrofie vaginală, precum și încetinirea progresiei acestora, dacă vorbim de cauza îmbătrânirii, se poate realiza prin utilizarea unor produse care asigură local un nivel ridicat de hidratare. Cel mai popular și foarte eficient factor care realizează în mod natural niveluri ridicate de hidratare și contribuie la regenerarea și la creșterea capacității de vindecare a țesuturilor este acidul hialuronic care există în mod normal în corpul nostru. Fiind o substanță hidrofilă, acesta reține o cantitate mare de apă, creând o peliculă pe suprafața mucoasei vaginale. În acest fel, ameliorează pentru o perioadă lungă de timp manifestările de deshidratare și, în același timp, acționează ca un catalizator pentru repararea și regenerarea țesuturilor.

Pentru cât timp pot folosi în siguranță produsele pentru ameliorarea simptomelor de uscăciune vaginală sau atrofie vaginală?

Produsele care își exercită acțiunea prin utilizarea unor ingrediente care nu au acțiune hormonală sau farmacologică pot fi utilizate atât timp cât este posibil și se dorește, fără a fi nevoie de întreruperi sau de grija pentru siguranța lor.

Un factor cheie pentru o eficacitate maximă și satisfacție în urma utilizării produselor din această categorie este consecvența în aplicarea regulată conform instrucțiunilor de utilizare a fiecărui produs.

Lubrifiere vaginală insuficientă și dureri în timpul actului sexual. La ce ar trebui să mă uit atunci când aleg un lubrifiant personal?

Lubrifierea insuficientă și durerea în timpul actului sexual sunt afecțiuni care pot fi observate atât la femeile tinere, cât și la cele mai în vârstă. Cauzele pot fi de natură diferită și sunt de obicei legate de stresul din timpul actului sexual sau de prezența uscăciunii vaginale. Folosirea unui lubrifiant îmbunătățește semnificativ problema. Cu toate acestea, este important să folosiți lubrifianți care să semene foarte mult cu compoziția secrețiilor vaginale normale, pentru a nu perturba echilibrul natural al zonei. Din acest motiv, compoziția lor trebuie să fie bazată pe apă și nu pe produse pe bază de petrol, cum ar fi vaselina și uleiul de parafină, să nu aibă coloranți și parfumuri artificiale, precum și conservanți.

Bufeuri de căldură. Ce sunt acestea și cum le pot reduce într-un mod natural, non-hormonal?

Bufeurile sunt senzația bruscă de creștere a temperaturii corpului, care este asociată în principal cu menopauza și afectează mai ales femeile.

În timpul menopauzei, bufeurile sunt, de obicei, mai intense pe față, gât și piept și pot provoca înroșirea pielii. Ele pot fi însoțite de creșterea ritmului cardiac și de transpirație intensă, urmate de o senzație de frig. Frecvența lor variază de la o persoană la alta, dar în general durează câteva minute și apar mai ales noaptea. Cauza exactă rămâne neclară, dar se crede că este rezultatul schimbărilor hormonale din caracteristicile menopauzei și al sensibilității crescute a sistemului de control al temperaturii corporale, care devine mai sensibil la schimbări mici.

Cu toate acestea, atât la femei, cât și la bărbați, problema poate fi, de asemenea, asociată cu boli reale, cum ar fi hipertiroidismul, cancerul de prostată sau boli legate de hipotalamus sau glanda hipofiză. Bufeurile pot fi cauzate și de tratamentele împotriva cancerului..

Reducerea bufeurilor, precum și a transpirațiilor nocturne, poate fi obținută prin utilizarea suplimentelor alimentare din ingrediente vegetale care conțin fitoestrogeni. Fitoestrogenii imită efectele bune ale estrogenului în mod eficient și sigur, fără efecte secundare, deoarece nu au efect estrogenic.

Poate fi folosit fără întrerupere atât timp cât se dorește.

În orice caz, diagnosticul și tratamentul corect și sigur se realizează doar prin intermediul ginecologului, după o serie de teste de diagnosticare, practică pe care este recomandat să o urmați de fiecare dată când ceva vă îngrijorează la nivelul organismului dumneavoastră.

Cum pot reduce părul de sub piele și apariția foliculitei după orice metodă de epilare?

Exfolierea regulată este practica prin care se reduce includerea părului după orice metodă de epilare. Opțiunea ușoară și practică este de a folosi eva intima bikini ingrow în locurile în care firele de păr sunt de obicei prinse sub piele.

Constipație. Cum pot fi ușurată imediat și în siguranță? Există un risc de toleranță? Este efervescența vizibilă în timpul utilizării? Dacă am hemoroizi sau vergeturi, cum îl pot folosi?

Constipația afectează o mare parte a populației feminine. Cele mai rapide rezultate în ceea ce privește ameliorarea sunt obținute prin produse cu aplicare locală, cum ar fi dușurile și supozitoarele.

Eva lax vă poate ușura în doar 10 minute de la prima aplicare, reducând la minimum senzația de durere și iritație care poate exista din cauza evacuării incomplete a scaunelor. Acțiunea sa se realizează datorită efervescenței ușoare pe care o provoacă, care, deși nu se simte în timpul utilizării, facilitează imediat mișcarea materiilor fiziologice, în timp ce extractul de mușețel pe care îl conține poate calma zona afectată și reduce tensiunea. Poate fi folosit de toate femeile, în orice etapă a vieții lor și fără grija toleranței de la utilizare. În caz de dificultate în timpul aplicării, din orice motiv, umezirea cu ulei de măsline sau apă poate facilita aplicarea.